Zo vind jij een partner die bij jou past
27 juni 2022 
9 min. leestijd

Zo vind jij een partner die bij jou past

Ben je actief op zoek naar een vaste relatie, maar lukt het niet om jouw soulmate te vinden? Ontdek waarom dat zo is en wat jij kan doen om een partner te vinden die bij jou past tijdens een individuele relatieopstelling!

>>> Lees hier meer over een individuele sessie systemisch werk (relatie- en familieopstellingen)


Als jij op zoek bent naar een partner, maar deze niet lijkt te vinden... dan is daar een reden voor! Aan de hand van een relatieopstelling kan je ontdekken wat jou ervan weerhoudt om een partner te vinden die bij jou past. Kom langs voor een individuele sessie als jij wil ontdekken wat er voor jou nodig is om een mooie partnerrelatie te hebben. 


Hi, mijn naam is An Mattheussen.  Ik ben gezinscoach, relatie- familie- en opvoedingsconsulent. 

Bij de thuispraktijk kan je onder andere terecht voor individuele sessies systemisch werk waardoor blokkades binnen relaties kunnen worden opgespoord en zo een positieve verandering op gang gebracht kan worden.

Als je langskomt voor een individuele sessie om aan een thema te werken, dan noemen we dat een opstelling. Bij een opstelling wordt jouw thema aan de hand van systemisch werk onderzocht. 

Ik geef je graag enkele voorbeelden van thema's die kan kan 'opstellen'.

 • Je wilt graag een gezonde partnerrelatie, maar vind niemand. 😣
 • Je hebt een relatie, maar het voelt niet helemaal goed. 😣
 • Er zijn voortdurend conflicten, zonder duidelijke aanleiding. 🤔
 • Er is een tekort aan wederzijds vertrouwen in je partnerrelatie. 🙄
 • Je bent in het verleden bedrogen door een ex-partner en vind het nu moeilijk om jezelf terug open te stellen voor iemand. 😑
 • Elke keer als je iemand ontmoet, gaat het na een aantal weken / maanden af. Je hebt geen idee waarom dat zo is en wenst hierin een verandering te brengen zodat je een stabiele vaste relatie kan hebben. 🤗

>>> Lees hier meer over een individuele sessie systemisch werk (relatie- en familieopstellingen)


Healins @Systemisch werk @homeAn Mattheussen (35) Eigenaar Thuispraktijk. Gezinscoach, relatie-familie- en opvoedingsconsulent.

"Help, ik vind geen partner!"

Om eerlijk te zijn, ik heb dit probleem zelf nooit gehad. Sinds mijn 18de ben ik samen met Dieter en ondertussen zijn we al 7 jaar getrouwd. Ik heb wel andere thema's opgesteld die hetzelfde onderzoeken: 

Je wilt iets, maar je vindt het niet.

Je verlangt ergens naar, maar het lukt je niet om het te realiseren.

Lang verhaal kort: aan de hand van systemisch werk ga je onderzoeken waarom een bepaalde energie of relatie niet stroomt in jouw leven. Hier is namelijk altijd een reden voor!

Ik kan me voorstellen dat als jij op zoek bent naar een partner, dat dit een thema is wat veel aandacht van je vraagt en dat het een grote impact heeft op jouw dagelijkse leven. We willen namelijk allemaal het leven delen met mensen die we graag zien.

Ik ga jou meenemen naar verschillende oorzaken die de aanleiding kunnen zijn van het - tot nu toe - nog niet gevonden te hebben wat jij zoekt. 

Lees snel verder....


An heeft de gave om heel snel inzicht te krijgen in wat je brengt. Hierdoor leidt ze jou snel naar de kern. -Katrien


Ik heb al veel coaching en persoonlijke ontwikkeling gehad, maar wat An me leert brengt alles samen. Wat een kracht!  -Kerstin


Oorzaken, blokkades en weerstanden om een gezonde partnerrelatie te kunnen hebben.

De theorie is gemakkelijk:

Alles waar jouw hartje naar verlangt, is iets wat jij kan realiseren. ❤

De praktijk is iets minder gemakkelijk:

Jouw leven zit namelijk vol met levenslessen en uitdagingen op jouw pad. Als jij ergens naar verlangt, wil en kan je dat alleen maar realiseren door met jezelf aan de slag te gaan:

 • De verbinding met jezelf versterken door innerlijk werk te doen. 🥰
 • Jezelf meer geluk, liefde, succes te schenken dan wat je in het verleden hebt ervaren of wat je 🏡 thuis (in jouw familiesysteem) niet hebt meegekregen. Dit voelt onnatuurlijk aan. Hierdoor gaan we het soms onbewust uit de weg (Blokkade, blinde vlek, sabotage, ... ).
 • Een persoonlijk groei door te maken door bewuster in het leven te staan. Dit kan alleen maar door dieper in jezelf te graven: Jouw donkere kantjes zien en omarmen.

Ik ga in dit blog wat dieper in op blokkades, blinde vlekken, sabottages en loyaliteiten. Deze hebben we allemaal en zullen ervoor zorgen dat we niet het leven leiden waar we naar verlangen.

Gelukkig voelen we het verlangen door pijn (gemis) of plezier. Dit maakt ons in staat om te handelen in lijn met ons verlangen.

Wil jij graag een partnerrelatie en heb je die nu niet?

Wil je graag een vaste relatie, maar lijkt het tot nu toe niet te lukken?

Dan is dit een uitnodiging voor jou om dieper in jezelf te duiken en een shift in bewustzijn (groei) te maken.

Aan de hand van systemisch werk kan jij ontdekken wat jou ervan weerhoudt om een partner te vinden die bij jou past zodat jij kan genieten van een mooie partnerrelatie.

>>> Lees hier meer over een individuele sessie systemisch werk (relatie- en familieopstellingen)Hier zie je mij samen op de foto met mijn man. Ik heb ondertussen meer dan 30 eigen thema's opgesteld en dankzij het systemisch werk (relatie- familie- en organisatieopstellingen) ben ik zover in mijn leven en relatie gekomen. Dit zou me nooit gelukt zijn zonder de opstellingen die ik mocht ervaren!


Blokkades die jou ervan weerhouden om een partner te vinden. 💑

Een blokkade is een energiestroom die geblokkeerd is. Energie is niet alleen energie zoals in vitaliteit, energie is levensenergie en dus liefde.

Liefde voor jezelf. 🥰

Liefde door je ouders. 👩‍👩‍👧‍👧

Liefde voor je kinderen. 👩‍👧

Liefde voor een partner. 💑

Het kan stromen, of ❌ geblokkeerd ❌ zijn.

Bij een blokkade ervaar je klachten.

Binnen een partnerrelatie kunnen volgende voorbeelden klachten zijn die je herkent en die kunnen wijzen op een blokkade:

 • Je ontmoet wel leuke mensen waar je mee afspreekt, maar het voelt nooit helemaal veilig. Het lijkt alsof er een 'rem' op staat waardoor jij jezelf niet helemaal durf openstellen voor de ander.
 • Je ontmoet niemand die jou hartje sneller doet slaan. Kortom, je voelt er weinig bij. Hierdoor lijkt het alsof niemand 'interessant' genoeg is om een partnerrelatie mee te hebben.
 • Je bent onzeker over jezelf, waardoor jij voortdurend aan jezelf twijfelt en - ondanks er leuke mensen in je omgeving zijn - zet je nooit de stap naar daten of een relatie.

Aan de hand van systemisch werk kan je blokkades opsporen, begrijpen waarom ze in jouw systeem aanwezig zijn en zo tot transformatie komen. Het geval zal zijn dat je een positieve verandering ervaart.

Blinde vlekken waardoor jij niet ziet / begrijpt waarom het - tot nu toe- nog niet lukt om een gezonde relatie te ervaren.

Een blinde vlek zou je als een soort blokkade kunnen zien, maar het is vooral iets wat buiten jouw gezichtsveld valt. Je ziet het zelf niet. Je ervaart wel klachten, maar deze zijn minder duidelijk verbonden met het thema.

Enkele voorbeelden van (onbewuste) blinde vlekken binnen het thema partnerrelatie zijn:

 • Je vind geen partner omdat je onbewust nog een trauma hebt dat gekoppeld is aan je vader / moeder. Hierdoor gaat - zonder dat jij het zelf ziet - al jouw energie naar je verleden (ouders). Elke potentiële partner die je tegenkomt maakt geen enkele kans. Je ziet hem/haar niet. Je ziet (onbewust) jouw innerlijke beeld dat gekoppeld is aan het trauma. 🙄
 • Je denkt dat je op zoek bent naar een partner, maar eigenlijk ben je op zoek naar innerlijke rust en dus een vorm van zelfliefde. Je hebt thuis geen voorbeeld gehad hoe je goed voor jezelf kan zorgen dus denkt dat je het prima doet. Omdat je niet door hebt wat je eigenlijk mist (liefde, verbinding met jezelf, rust, verdieping, ... ) denk je dat een partnerrelatie is waar je naar verlangt maar in essentie is het dat niet. Je staart je letterlijk blind op iets wat er niet zo erg toe doet als je zelf denkt.  🙏

*Deze voorbeelden zijn louter ter inspiratie zodat jij bij jezelf kan voelen of er ergens een belletje gaat rinkelen. 🔔 Elk thema of oorzaak tot het gemis van een partner is persoonlijk. Aan de hand van systemisch werk kan je - op jouw manier - tot inzicht en antwoord komen.

Geen enkele situatie is dezelfde en kan je vergelijken met elkaar. Wees hiervan bewust! Jij bent een uniek persoon en jij mag op een manier ontwikkelen die 100% bij jou past! Op jouw tempo. In de vorm die jij gemakkelijk kan hanteren. In een omgeving waarin jij jezelf veilig voelt. Met iemand waar jij je goed bij voelt. Een werkvorm die bij je past.  Het is tenslotte jouw thema en jij bent het die de bijhorende pijn, gemis of verlangen voelt.

Sabottages die jou ervan weerhouden om een mooie partnerrelatie te hebben.

Een sabottage kan je zien als een overlevingsmechanisme om onder een bepaalde grens te blijven. Je gaat dingen doen die je zelf niet doorhebt om onbewust en onbedoeld NIET tot het gewenste resultaat te komen. 

Enkele voorbeelden ter inspiratie:

 • Je wilt een partnerrelatie, maar neemt hierin geen enkel initiatief. Elke persoon die je tegenkomt negeer je of kijk je (onbewust) lelijk aan zodat hij / zij zeker geen contact met je zal maken. 😠
 • Je geraakt tot in het stadium van daten, maar elke keer de relatie klaar is voor het volgende level... kets je dit af.  Op dat moment voelt het altijd juist om de prille relatie stop te zetten, maar als je er nu op terug blikt is er niet echt een duidelijke reden voor om dat te doen. Het goede gevoel dat er tijdens het daten wel was, ging plots weg toen de relatie serieuzer werd.
 • Je hebt wel relatie(s), maar kan er niet van genieten. Eens de eerste prille liefde voorbij is, krijg je voortdurend conflicten of doet je partner dingen die je zodanig storen dat de relatie stop zetten slimmer lijkt.

Op het moment dat je deze acties onderneemt, voelt het juist.

Als je doorheen de jaren er naar terugblikt valt het je op dat het steeds op hetzelfde moment is dat jij er een punt achter zet (of de ander dat doet).

Dit zijn voorbeelden van sabottages op een mooie partnerrelatie. Onbewust sta je het niet toe.


Herken jij jezelf in een of meerdere van bovenstaande voorbeelden? Voel jezelf dan welkom bij mij thuis 🏡 in de praktijk voor een individuele sessie. We onderzoeken samen wat de aanleiding is die ervoor zorgt dat jij nog niet de partnerrelatie kan hebben waar jij naar verlangt.


Systemisch werkEen relatie-of familieopstelling begint altijd met een voorbereidend gesprek om jouw thema scherp te stellen. Jij bereid jezelf vooraf voor op jouw sessie en samen zorgen we ervoor dat jouw gewenste resultaat glashelder is alvorens we jouw thema gaan opstellen.

Zo vind jij een man/vrouw die bij jou past. 💑

Ben je al langer op zoek naar een vaste relatie?

Lijkt het maar niet te lukken om die ideale match te vinden?

Date je, maar voelt het nooit juist?

of date je nooit,... maar zou je dat wel heel graag willen? 🤗

Kom langs voor een individuele sessie systemisch werk en ontdek wat jou ervan weerhoudt om een partner te vinden die bij jou past.

Binnen een veilige en rustige setting onderzoeken we hoe de weg naar het vinden van een partner, vrij gemaakt kan worden. 

Afhankelijk van wat we tijdens de sessie ontdekken zal je op korte of op langere termijn een positieve verandering ervaren. Als je op het einde van de sessie nog vragen hebt, geef ik je advies. Meestal maakt de sessie op zichzelf voldoende duidelijk waardoor jij weet / voelt wat je hebt te doen en hoe jij dit op jouw manier kan doen.

>>> Lees hier meer over een individuele sessie systemisch werk (relatie- en familieopstellingen)

of plan meteen jouw afspraak in.  


Zet de allereerste stap naar die partner die écht bij je past. 🔥

Maak nu jouw afspraak voor een relatieopstelling en ontdek wat jou ervan weerhoudt om een mooie partnerrelatie te hebben.

Je kan elke woensdag en elke vrijdag terecht tussen 8:30 uur en 15 uur. 📅 Alleen op afspraak!

Een individuele sessie duurt 120 minuten, gaat door in Baarle-Hertog (Antwerpen, België) en de investering is 190

*Nadat je de betaling hebt voldaan, kom je rechtstreeks in de online agenda terecht waar je een afspraak kan inplannen tijdens de openingstijdens van mijn praktijk thuis.

>>> Afspraak maken

Jij verdient echte liefde! ❤

❌ Denk niet, "het komt vanzelf wel goed." Als dat goed voor je zou werken, zat je niet tot hier te lezen. 😉 Er is een reden waarom je nog niet die relatie hebt waar je naar verlangt.

❌Stop met wachten!

✅ Zet vandaag nog die allereerste stap naar een partnerrelatie die écht bij jou past. Daar heb je recht op! Own it! 

>>> Afspraak maken
Over de schrijver
Gezinscoach, Relatie- en familie- en opvoedingsconsulent.
Reactie plaatsen